Základní škola a Mateřská škola Radějov, okres Hodonín, příspěvková organizace

Záchranáři v naší škole aneb staň se malým hrdinou

21.10.2024 Ondřej Dědek

Dnes do naší základní školy zavítali záchranáři z Veselí nad Moravou, aby žákům ukázali, jak funguje jejich práce a naučili je základy první pomoci.


Program začal zajímavou ukázkou, kde záchranáři předvedli, jak správně zavolat na tísňovou linku, jak ošetřit drobná zranění nebo jak provést masáž srdce. Všichni si to mohli sami vyzkoušet na speciálních figurínách.

Po ukázce nás záchranáři zavedli k sanitce, kde jsme mohli nahlédnout dovnitř. Ukázali nám vybavení a vysvětlili, jak se používá při převozu pacientů. Všem se nejvíce líbila siréna, kterou jsme si samozřejmě všichni vyzkoušeli.

Na závěr si žáci zahráli vědomostní hru v týmech, kde museli správně odpovídat na otázky o první pomoci, zkrátka to, co si zapamatovali. Všem se podařilo vyluštit tajenku - Umím první pomoc. Na konci hry bylo milé zjistit, že většina žáků by dokázala pomoci v kritické situaci nejen sobě, ale i ostatním. Vítězové dostali zaslouženě medaile "Malý hrdina" přímo z rukou záchranářů. Všichni odcházeli s novými znalostmi a zážitky. Bylo to velmi poučné a zábavné dopoledne!

Veselským záchranářům děkujeme.

 

Autor: Bc. Dita Tolarová

Partneři