Základní škola a Mateřská škola Radějov, okres Hodonín, příspěvková organizace

Zpěváčci Strážnicka Vaška Harnoše 2022

04.04.2022 Petra Jamná

V neděli 27. 3. 2022 se ve Strážnici na KD Strážničan konalo finálové kolo Zpěváčka Strážnicka.


Letos se ho již naživo zúčastnilo celkem 31 zpěváčků, z toho Radějov a radějovskou školu reprezentovalo 14 šikovných dětí! - Beata Čellárová, Andrej Čellár, Anna Dvořáková, Jakub Dvořák, Karin Kapinusová, Marika Liferenková, Julie Lovecká, Diana Nováková, Laura Nováková, Miriam Smaženková, Ema Zahradníková, Julie Nováková, René Novák a Erika Režňáková. Zpěváčci byli rozděleni do dvou kategorií. V první kategorii do deseti let zvítězila a porotou byla vybrána Miriamka Smaženková, která dále postupuje na Zpěváčka Slovácka v Archlebově. Druhé místo obsadila Beatka Čellárová a speciální cenu za výběr písně dostala Dianka Nováková. Ve druhé kategorii od deseti let první místo získala Erika Režňáková a zároveň získala postupový klíč pro zpěváčky lidových písní na Slovácku ve věku 10-15 let pod názvem Děti a píseň Slovácka 2022, která se uskuteční 23.4.2022 ve Veselí nad Moravou. Velká gratulace vítězům i zpěváčkům, kteří se akce zúčastnili!

O  hudební doprovod se tradičně postarala výborná CM Jožky Šťastného a programem provázela příjemná Gabriela Dobišová.V programu vystoupil jako host DFS Fěrtúšek.

Velké poděkování patří odborné porotě za odborné posouzení výkonů zpěváčků a nelehkou úlohu při výběru oceněných. Velké poděkování také patří všem, co se o tuto akci zasloužili, zvláště paní Jindřišce Novákové, paním učitelkám a rodičům, kteří radějovské zpěváčky podpořili a připravili, ať už ve zpěvu, ve výběru písniček, přípravou kroje, ale i darováním času. Lidová píseň je a bude stále živá!

autor: Mgr.Jitka Prečanová

(fotky staženy z internetu)

Partneři